logo

Credit Risk Manager Real Estate & Private Lending - ING


Amsterdam -
Zij/ hij zal een senior rol vervullen in het team en in staat moeten zijn op korte termijn een verhoogd mandaat toevertrouwd te krijgen; dat wil zeggen dat je de eindbeslissing neemt op de grotere kredietaanvragen.


Wie zijn wij?
ING Credit Risk Management Transaction Approval (ING CRM TA), richt zich met een team van 60 professionals op het goedkeuren en beheren van kredieten van Nederlandse bedrijven en (vermogende) particulieren. De afdeling is opgedeeld in 4 teams (MKB, midcorporates/ corporates,, structured lending, real estate & private lending) die intensief samenwerken en waarbij regelmatig uitwisselingen plaats vinden. Wij dragen bij aan de resultaten van ING door te helpen met het nemen van verantwoorde (krediet)risico’s. Hiermee geven wij invulling aan de purpose van CRO DB/NL : Contributing to better business while pro-actively managing the associated credit risks. In het bijzonder richten wij ons op het adviseren en fiatteren van financieringstransacties. Daarnaast bewaken wij de risicokosten in de portefeuille van ING in Nederland. Daar waar mogelijk implementeren wij de agile way of working en staan dus open voor veranderingen waarbij medewerkers maximaal in hun kracht worden gezet.

Naar wie zijn wij op zoek?
Ter versterking van het real estate & private lending team (10 FTE) zijn wij op zoek naar een credit risk manager. Hij/ zij zal zich focussen op het beoordelen van middelgrote tot grote kredietaanvragen van vermogende particulieren, MKB en mid corporates voor commercieel verhuurd onroerend goed (CVOG) zoals woningen, retail, kantoorpanden, logistieke panden, bedrijfsruimten etc. Het beoordelen van de courantheid van het onroerend goed is hier een belangrijk onderdeel van. Onze nieuwe collega werkt nu bv als kredietspecialist of risk manager, maar we staan ook open voor collega's met een andere achtergrond. Wij verwachten in de toekomst ons  te gaan toespitsen op meer complexe aanvragen.  Onze nieuwe collega zal samen met ons een belangrijke rol spelen in het verder verdiepen van onze kennis met betrekking tot CVOG en het toepassen van benchmarks zoals peer analyses. Zij/ hij zal een senior rol vervullen in het team en in staat moeten zijn op korte termijn een verhoogd mandaat toevertrouwd te krijgen; dat wil zeggen dat je de eindbeslissing neemt op de grotere kredietaanvragen

Wat ga je doen?
Als risk manager ben je een belangrijke spil in de kredietverlening aan onze klanten. Je analyseert en neemt beslissingen over kredietaanvragen op het gebied van CVOG. Je neemt deel aan dealteams en geeft tijdig richting aan onze risk appetite en risk/reward. Je levert input voor de vorming van beleid en draagt het geformuleerde beleid actief uit binnen de bank. Tevens draag je bij aan het actief coachen van collega’s en stagiaires

De rol van risk manager biedt je de mogelijkheid om in een relatief korte tijd je inhoudelijke kennis op het gebied van kredietanalyse, modellen, kredietproducten en kredietstructuren te verdiepen in een dynamische omgeving. De centrale functie binnen de bank geeft je toegang tot een uitgebreid netwerk binnen front office en risk management en de mogelijkheid dit verder uit te bouwen.

Wie ben jij?

  • Je hebt een HBO/ WO diploma. Kennis en ervaring op het gebied van CVOG is een pre
  • Je hebt meerdere jaren relevante werkervaring op het gebied van kredietstructurering en gedegen kennis van financiële producten. Je hebt aantoonbare analyse capaciteiten en een gezond commercieel gevoel. Hierdoor ben je een betrouwbare sparringpartner voor onze stakeholders uit de business en in staat om te adviseren en besluiten te nemen over complexe financieringsvraagstukken, op basis van open en constructief overleg met front office collega’s.
  • Het is belangrijk dat je als medewerker overtuigend, klantgericht en besluitvaardig aan de slag gaat om passende kredietstructuren te vinden die voor zowel de klant als ING acceptabel zijn.
  • Je beschikt over voldoende empathisch vermogen om je te kunnen verplaatsen in de positie van onze klanten en collega’s.
  • Je vindt het leuk om verder te bouwen om onze afdeling toekomst proof te maken

Wat bieden we jou?

  • Een uitdagende omgeving
  • Collegiale sfeer waarbij veel ruimte is om met elkaar te sparren
  • ING biedt een sterk salaris en uitstekende secundaire voorwaarden, waaronder 13e maand, korting op zorgverzekering en een zeer sterk pensioen.
Locatie:
Amsterdam
Meer informatie:
contactpersoon
 
Contact:
Agnieszka Olesiak
Recruiter
t. +48 (0)126289820
E-mail
Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Credit Risk Manager Real Estate & Private Lending bij ING in Amsterdam inclusief CV via deze directe sollicitatielink.

 
Vacaturenummer: 10022011
 
Vacature geplaatst op 21-11-2019