logo

Senior Consultant BTW Vastgoed - EY


Rotterdam -
Voor onze Indirect Tax-praktijk, met name btw en overdrachtsbelasting, zoeken wij een senior consultant met ervaring binnen vastgoed.


At EY, you’ll have the chance to build a career as unique as you are, with the global scale, support, inclusive culture and technology to become the best version of you. And we’re counting on your unique voice and perspective to help EY become even better, too. Join us and build an exceptional experience for yourself, and a better working world for all. 

The opportunity

Voor onze Indirect Tax-praktijk, met name btw en overdrachtsbelasting, zoeken wij een senior consultant met ervaring binnen vastgoed. Binnen de praktijk bedienen wij onder andere projectontwikkelaars, publieke instellingen (overheden) en beleggers. Daarnaast groeien wij hard op het gebied van renewable energie - denk daarbij aan zonneparken, windparken etc. - en assisteren onze M&A praktijk.

Naast ondersteuning van klanten op hun projecten, houden wij ons ook bezig met het verbeteren van de Tax functie van de klant zelf. Wij helpen de klant met het opstellen of verbeteren van hun fiscale strategie. Daarnaast maken we gebruik van de nieuwste technologieën (Tax Technology) om processen te controleren en waar nodig te optimaliseren.

Ons vastgoed team is vertegenwoordigd op verschillende EY kantoren in Nederland. Er is een sterke en goede samenwerking met Indirect Tax collega’s op de andere kantoren in het land. Zo vindt er veel overleg plaats en wordt over de kantoren heen samengewerkt om klanten optimaal te bedienen. Wat ons betreft de ideale basis om jouw carrière als senior consultant bij ons te beginnen of te continueren!

Ben je op zoek naar een plek waar verbinding en samenwerking voorop staan en waar jouw inbreng niet alleen gehoord en gewaardeerd wordt, maar actief gevraagd? Dan hebben wij een mooie kans voor jou.

Your key responsibilities

Jouw werkweek is een mix van het opstellen van adviezen, het reviewen van concept adviezen/rapporten. Dit eerste kun je desgewenst thuis doen; voor het geven van feedback en uitleg kun je het beste op kantoor zijn, wat niet alleen effectiever maar ook veel leuker is.  Je hebt ten minste een keer per week een vaktechnisch overleg met het hele team. Dit wordt gebruikt voor vaktechniek, maar ook voor sociale updates, werkverdeling en teambuildingactiviteiten.

 • Het opbouwen van een goede relatie met je klant en zorgen dat zij zich gehoord en geholpen voelen. Jij bent verantwoordelijk voor het onderhouden van het contact met de klant, hen op de hoogte houden van wat er speelt en de relatie versterken.
 • Je levert jouw bijdrage in vaktechnische verdieping, door permanent bijgehouden kennis van de belastingwet, regelgeving en jurisprudentie en het delen van praktijkkennis met collega’s in het vastgoedteam. Hierdoor zijn jij en de teamleden op de hoogte van de laatste ontwikkelingen om o.a. onze klanten proactief te benaderen.
 • Je behandelt vragen van klanten en de Belastingdienst. Gesprekken bereidt je samen voor en neemt waar mogelijk de leiding in het gesprek, gesteund door je meer ervaren collega.
 • Starters inwerken, begeleiden en helpen groeien. We helpen elkaar als team vooruit en geven elkaar feedback ongeacht de rank waar je in zit. Zo vormen we een sterk team niet alleen voor vandaag, maar ook naar de toekomst toe!

Skills and attributes for success

Een nieuwsgierige instelling en het stellen van vragen helpen je succesvol te zijn. Je hebt oprechte interesse in vastgoed projecten en verdiept je in wat de klant bezighoudt, om zo de beste dienstverlening te kunnen bieden.

To qualify for the role you must have

 • Minimaal 3 tot 5 jaar ervaring als Tax Consultant btw en overdrachtsbelasting
 • Je hebt een afgeronde Master Fiscaal Recht of Fiscale Economie
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse (eis) en Engelse taal.

Ideally, you’ll also have

 • Ervaring opgedaan bij een BIG4 kantoor of grotere law firm.
 • Een afgeronde NOB-opleiding of je bent hier mee bezig.

What we look for

Een collega met lef en daadkracht; je durft je uit te spreken over wat je vindt, je eigen standpunt te verdedigen en deinst niet terug voor een stevig gesprek. Je ziet het werk dat gedaan moet worden en wacht niet af maar pakt dingen zelfstandig op. Hierbij heb je ook oog voor wie je erbij moet betrekken en werkt graag met je collega’s samen.

What we offer

Het team waarin je terecht komt, de collega’s om je heen en je werkzaamheden dragen bij aan je werkplezier. Maar werken doe je niet voor niets. Daarom bieden wij jou aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Flexibel werken, dat vinden we bij EY heel gewoon. Ook bepaal je bij EY jouw eigen loopbaanontwikkeling: met energie, gedrevenheid, inlevingsvermogen en durf staat niets jouw carrière in de weg. Hoe meer je je ontwikkelt, hoe meer mogelijkheden je ontdekt om je carrière te sturen en deze net zo uniek te maken als je zelf bent. Wat je nog meer kan verwachten bij EY:

 • Wij bieden jou fantastische carrière mogelijkheden dankzij individuele ondersteuning en aandacht, deelname aan uitdagende projecten en een sterk EY network.
 • Werk aan interessante opdrachten met een sterk innovatief karakter bij een gevarieerde en uitdagende groep klanten.
 • We stimuleren een gezonde privé-werk balans. Het is mogelijk om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken, dus ook werken vanuit huis. Daarnaast kennen we een flexibel verlofbeleid.

If you can demonstrate that you meet the criteria above, please contact us as soon as possible.The exceptional EY experience. It’s yours to build.

EY | Building a better working world 

EY exists to build a better working world, helping to create long-term value for clients, people and society and build trust in the capital markets.  Enabled by data and technology, diverse EY teams in over 150 countries provide trust through assurance and help clients grow, transform and operate.  Working across assurance, consulting, law, strategy, tax and transactions, EY teams ask better questions to find new answers for the complex issues facing our world today. 

An (online) assessment and a pre employment screening are part of the application procedure.

Door wet- en regelgeving en doordat EY (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de pre employment screening uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of - indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd - Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister. 

Locatie:
Rotterdam
Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Senior Consultant BTW Vastgoed bij EY in Rotterdam inclusief CV via deze directe sollicitatielink.

 
Vacaturenummer: 1065544
 
Vacature geplaatst op 8-3-2023 12:42:43